Conectarea caselor de marcat la serverele ANAF

Procedurile pentru conectarea caselor de marcat la serverele ANAF, finalizate

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a finalizat specificatiile tehnice  si structura fisierelor pe care casele de marcat urmeaza sa le trimita catre ANAF in conformitate cu Hotararea pentru modificarea si completarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 479/2003.

 

Acestea  au fost definitivate in urma intalnirilor de lucru desfasurate in ultimele 5 luni  intre ANAF si reprezentantii Asociatiei Distribuitorilor de Aparate ‘de  Marcat  Electronice Fiscale (ADAMEF) si ai Patronatului  Comerciantilor  si Servisantilor  de  Case  de  Marcat.

Legea prevede ca de la 1 noiembrie 2018 presedintele ANAF trebuie sa emita un ordin care sa precizeze data la care casele de marcat trebuie sa transmita informatiile catre serverele institutiei.  Acest proiect vizeaza conectarea a peste 1 milion de case de marcat la serverele ANAF, astfel incat  transmiterea de date sa inceapa la jumatatea anului 2019.

Sursa: ANAF